Hopsz, tévedésből forgatási csoportra hívta rá a mentőket Nyíregyházánál

Hopsz, tévedésből forgatási csoportra hívta rá a mentőket Nyíregyházánál
© Illusztráció: getty images
Nyíregyháza – A sofőr nem akarta, mégis sikerült becsapnia a mentőket – derült ki az Országos Mentőszolgálat facebookos bejegyzéséből.

Nagy sebességgel haladhatott autójával Nyíregyháza irányába az a sofőr aki az út túloldalán rendkívüli dologra lett figyelmes. Többen próbáltak újraéleszteni valakit. A férfi nem állt meg, ám a biztonság kedvéért rákérdezett a mentőknél, tudnak-e az esetről?! Mentésirányítónk a kevés információ ellenére, azonnal riasztotta az eset kocsit. Miközben a mentő már úton volt bajtársnőnk megpróbálta rábírni a bejelentőt, hogy forduljon vissza, de a férfi már messze járt.
Pár perccel később nehéz volt eldönteni, hogy a helyszínen levők vagy a kiérkező mentők lepődtek meg jobban. Újraélesztésről szó sem volt, csupán filmforgatás közepébe csöppentek bajtársaink.

Megkönnyebbültek, hogy nincs életveszély, mosolyuk mégsem volt őszinte mikor kiderült, feleslegesen száguldottak át üvöltő szirénával a városon. Az eset súlyát jól mutatja, hogy a félreértés tisztázása után pár perccel, szakembereinket egy valóban segítségre szoruló beteghez riasztották tovább.

Forrás: Országos Mentőszolgálat
hirdetés