Horrorisztikus gyilkossági kísérlet Ukrajnában: saját vérével írta fel támadója nevét az áldozat

Akt.:
Horrorisztikus gyilkossági kísérlet Ukrajnában: saját vérével írta fel támadója nevét az áldozat
© Illusztráció: Getty Images
Ukrajna – Az átvágott hangszálai, lőtt sebei és jelentős vérvesztesége ellenére is életben maradt, és beszédképtelenné tett lány a véres ujjával írta le, hogy mi történt vele.

Rivne megyében, az egyik főút mentén átvágott torokkal, súlyosan sebesülten vonszolta magát a húszéves Miroszlava. A mintegy fél kilométert sikerült megtennie kúszva-mászva, mire a legközelebbi falu első házához ért. A háziak először azt hitték, hogy egy kutya kaparja az ajtót.

Mikor meglátták, maguk is halálra rémültek. Hiába faggatták, nem értették, mit próbál elmondani a vértől-sártól csatakos lány. Ő ekkor a tükörhöz vánszorgott, és a saját vérével írta rá, hogy meg akarták ölni.

Az orvosok szerint kész csoda, hogy Miroszlava életben maradt. A testén három lőtt sebet, a nyakán pedig késtől származó nyílt vágást találtak. A penge átvágta a hangszálait, így a lány továbbra is képtelen a beszédre. Az élete azonban már nincs veszélyben.

Szerhij Volkov, Rivne megye helyettes rendőrfőkapitánya a sajtónak elmondta, a lányt a barátja kísérelt prtóbálta meg eltenni láb alól. A 34 éves férfi fél éven át udvarolt Miroszlavának, aki egy menő szaküzletben volt elárusító. A lovagja eleve azért férkőzött a bizalmába, hogy kifossza a bolt pénztárát.

Úgy vélte, hogy a zsákmányt a lány árán a legegyszerűbb megszerezni. A gyilkossági kísérlet napján, a zárás előtt támadt rá a bezárásra készülő Miroszlavára. Miután megkaparintotta a kasszában heverő 60 000 hrivnyát, a halálra rémült lányt a kocsijához vonszolta.

A városon kívül végül arra kényszerítette, hogy szálljon ki. Ekkor háromszor rálőtt, majd hogy biztos legyen a dolgában, átmetszette a szerencsétlen torkát…

Tettéért akár 15 évre is rács mögé küldhetik – írja a Kárpáti Igaz Szó.

– Palkó István –

Címkék: ,hirdetés