Hosszú meccs rövidítésekkel

Nyíregyháza – Marci közel állt a győzelemhez, ám végül Gojowczyk jutott tovább.


Ha van bosszantó vereség, akkor ez az. Fucsovics Márton (42. a világranglistán) kedden a legjobb tizenhatba jutásért lépett pályára a Rolax Sanghai Master elnevezésű ATP-1000-es keménypályás tornán (7 086 700 dollár). Ellenfele az a német Peter Gojowczyk (70.) volt, akivel eddig kétszer találkozott. A sanghaji meccsig a mérlegük döntetlen volt, hiszen az idei genfi torna döntőjében Marci, három évvel korábban, a US Open selejtezőjében Gojowczyk nyert.

Kedden az első játszmában 2:2 után hosszú labdameneteket követően brékelt Marci adogatását a német és ez elegendő is volt a 6:4-es előnyhöz. A folytatásban Fucsovics kezdett és azonnal elvette a német adogatójátékát, ám 3:0-után megtorpant és ő is elveszítette egyik szervajátékát. Azt követően mindketten hozta a szervajátékukat, így jutottak el 6:6-ig, amikor jöhetett a tiebreak. Ebben Marci összpontosított jobban és 7-3-ra hozta a rövidítést.

Jöhetett a döntő szettben mindketten hozták az adogatásaikat, így ismét következett a tiebreak. Ebben Marci 1-4 és 4-5 után kétszer-kétszer veszítette el a szervajátékát, a német csak háromszor, ez döntött a 2 óra 41 perces találkozón.

ML
hirdetés