Vers- és prózamondó verseny

2020.03.05. 12:02

Mesemondó kerestetik

Népmeserajongó gyerekek és felnőttek egyaránt megcsillogtathatják tehetségüket.

A VOKE-ban életre kelnek a népmesék

Forrás: MW

Három különböző megmérettetésre is jelentkezhetnek az érdeklődők a Magyar Versmondók Egyesülete és a Hetedhét Mesevilág Népmesepont szervezésében: a „Regösök húrján…” vers- és prózamondó versenyre 10–14 év közöttiek nevezését várják, a Táltos világ mesemondó és a Fehérlófia című képmeseversenyre az általános és középiskolástól az idősebb korosztályig bárki jelentkezhet.

Hangsúly az improvizáción

A vállalkozószelleműek március 16-áig jelentkezhetnek a nyíregyházi VOKE Vasutas Művelődési Ház és Könyvtárban. A Táltos világ versenyén a résztvevők népmese és népballada kategóriában szerepelhetnek, egy-egy produkció hossza nem haladhatja meg a tíz percet. A zsűri az elbírálásnál azokat az előadókat részesíti majd előnyben, akik élő szóban és improvizatív módon mondják el a kiválasztott műveket. A „Regösök húrján…” vers- és prózamondó versenyre a költészetet és szépprózát szerető kiskamaszokat várják, akiknek kettő, egyenként négy percnél rövidebb művel kell készülniük. A diákok két korcsoportban mutathatják meg tehetségüket. A Fehérlófia – Magyar képmesék címet viselő megmérettetés egy népmese- és balladamondásra épülő videóverseny: a jelentkezőknek egy általuk választott népmesét, népballadát vagy balladát kell feldolgozniuk. Forgatott vagy animációs videókat is készíthetnek, a műfajt és a technikai kivitelezést mindenki szabadon kiválaszthatja.

A megmérettetéseket március 28-án rendezik meg a Vasutas Művelődési Ház és Könyvtárban, a legjobbak továbbjutnak az országos döntőbe.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában