Hulladékválogató vizsga a tiszalöki börtönben

Részszakképesítést szereztek a börtönben
Részszakképesítést szereztek a börtönben - © Fotó: BV. Intézet
Tiszalök – Hulladékválogató és –feldolgozó részszakképesítést szereztek az elítéltek a tiszalöki börtönben. A 120 órás tanfolyam komplex szóbeli és gyakorlati feladatok végrehajtásából állt, amelyet mint a 15 résztvevő sikeresen teljesített.

A gyakorlati vizsgán a hulladékfeldolgozó gépüzembe helyezését és biztonságos kezelését, valamint a hulladékok különböző szempontok szerinti szétválogatását mutatták be. A tanfolyam során ismereteket szereztek a hulladékok kezelésének módjáról, feldolgozásáról, tárolásáról, a megfelelő technológiai folyamatokról, és a munkafolyamatok során használható eszközök üzemeltetéséről.

Az intézet évente három szakmaképzést indít a fogvatartottaknak, a kurzusok igazodnak a munkaerőpiaci igényekhez. Tavasszal lezárult az informatikai tanfolyam, és az ősszel betanított festő-mázoló képesítést szerezhetnek tizenöten. A napokban több mint 100 fogvatartott beiskolázásával indult el a tanév az általános iskola és a középiskola keretein belül. A középiskola szakgimnáziumi formában, informatika ágazatban működik, négy évfolyamon keresztül.

KM
hirdetés