Hunor és a babérkoszorú

Hunor és a babérkoszorú
Nyíregyháza – Az Eötvös ifjú tornászai ezüstérmet szereztek A kategóriában.

– Örömteli, hogy egyre sűrűbben köszönthetjük itt a diákolimpiai országos döntőkön dobogós helyezést elérő fiataljainkat – tudatta az egybegyűltekkel pénteken reggel a megyeháza Alpár Ignác Tárgyalójában Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke.

Negyvenezren kezdik a mezeit

A sajtótájékoztató apropóját két közelmúltbeli diákolimpiai országos döntő eredményei adták. Kisgáti Istvánné, a nyíregyházi Kodály-iskola testnevelője elmondta: a mezei futásban negyvenezren kezdik a versengést, az országos döntőben mintegy két és félszázan indultak. A Kodálynál nagy hagyománya van a mezei futásnak, idén is öt csapattal neveztek. A legszebb eredmény egyéniben született, hiszen Szabó Hunor kategóriájában az élen végzett és a mezei futásban hagyományosan babérkoszorút is kapott.

Nagy József, a nyíregyházi Eötvös testnevelője a torna A csoportos döntőjéről elmondta, hogy ebben a csoportban már igazolt versenyzők, így győriek, dunaújvárosiak is indulnak. Ennek tükrében igen szép eredmény, hogy az I. korcsoportos srácok ezüst­éremmel tértek haza, a negyedik korcsoportúak pedig az ötödik helyen zártak.

– KM –


Diákolimpia

Országos döntők. Mezei futás. Fiú III. korcsoport (2500 m): 1.Szabó Hunor (Nyíregyháza, Kodály Zoltán Általános Iskola)

Torna. Csapat, I. korcsoport: 2. Nyíregyháza Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium (Gurály Zalán, Yaacov Yarden, Váczi Levente, Yaacov Tomer, Szűcs Áron, Bora Máté). IV. korcsoport: 5. Nyíregyházi Eötvös (Szilágyi Attila, Gurály Tamás, Rontó Milán, Magyar Zsombor, Molnár Levente, Vadas Vince)
hirdetés