„Hurrá, nyaralunk!” – ezúttal Tiszavasváriban

A szeretet(szolgálat) áthidalta az anyagi gondokat: együtt vakációzhattak a dolgozó, mégis szegény családok
A szeretet(szolgálat) áthidalta az anyagi gondokat: együtt vakációzhattak a dolgozó, mégis szegény családok - © Fotó: Tudósítónktól
Tiszavasvári – Bár keményen dolgoznak, keveset keresnek, a fizetésükből nem futná családi nyaralásra.

Második alkalommal ad otthont Tiszavasvári a „Hurrá, nyaralunk!” családi tábornak, amely a hátrányos helyzetű, dolgozó családoknak kínál kikapcsolódást és pihenést. Az üdülés teljes költségét a Jobbik Szeretetszolgálat Alapítványa állja. Fülöp Eriktől, Tiszavasvári polgármesterétől megtudtuk: az ország egész területéről érkeztek családok a Tiszavasvári Ifjúsági Táborba, mintegy nyolcvanan, a felhőtlen programokról, kellemes időtöltésről lelkes önkéntesek gondoskodnak. Kiss Gabriella, a szeretetszolgálat főkoordinátora elmondta: a fő cél, hogy a hátrányos helyzetű, dolgozó családok (gyermekek és szülők) közösen pihenhessenek, élményekkel gazdagon térhessenek haza, de az ilyen üdültetések közösségépítő szerepéről sem szabad elfeledkezni. – A hét programjában szerepelt városnézés, strandolás, sportolás, játékos vetélkedő és táncház is – ecsetelte.

Szerettünk volna felkérni egy-egy rövid élménybeszámolóra néhány táborozót is, de nem akartak nyilatkozni. Azt tapasztaltuk, hogy a dolgozó, de keveset kereső, ingyen nyaraló többgyermekes családok (pedagógus, szociális munkás, egészségügyi dolgozó, bolti eladó) szégyellik, hogy a fizetésükből nem lennének képesek finanszírozni gyermekeik és a saját maguk üdülését.

– KM-PI –
hirdetés