Húsvét előtt rendbe teszik

Azt ígérik, hamarosan minden a régi lesz
Azt ígérik, hamarosan minden a régi lesz - © Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – „Kitermeltük az alászorult, rossz törzsalakú fákat.”

Itt a jó idő, ezért egyre többen „merészkednek ki” a szabad levegőre, hogy kedvenc időtöltésüknek, a futásnak hódoljanak.

A fasorompó környékén

Az elmúlt napokban jó páran hívták fel telefonon szerkesztőségünket, és elpanaszolták: a Sóstói-erdő egy szakasza (a vasúti sínek mellett található fasorompó környékén) alkalmatlanná vált a futásra amiatt, mert a Nyírerdő Zrt. elvégzett bizonyos fakitermelési munkákat. Az ügyben megkerestük a társaságot, ahol Tölgyfa Gábor volt a segítségünkre. A Nyíregyházi Erdészet igazgatója elmondta: az elmúlt időszakban a Sóstói-erdőben, a futók említette helyen (korábban engedélyeztetett) fakitermelési munkákat, úgynevezett nevelővágást végzett a Nyírerdő Zrt. Nyíregyházi Erdészete.

– Kitermeltük az alászorult, rossz törzsalakú fákat, hogy ezzel a visszamaradó állománynak jobb növekedési feltételeket biztosítsunk. A hét közepén elszállítjuk az ott maradt faanyagot, azt követően pedig rendbe tesszük az ösvényt is. A tereprendezéssel előreláthatóan még húsvét előtt végzünk, így a hosszú hétvégén már igénybe vehetik a területet az erdőjárók és sportolni vágyók – nyugtatta meg a futás szerelmeseit Tölgyfa Gábor igazgató.

KM-TG
hirdetés