Húsvét előtti Nyuszi projektzáró a Hajdúszováti Óvodában

Nyuszi projekt képekben
Nyuszi projekt képekben - © Király Jánosné
2012. április 3-án, kedden a Hajdúszováti Óvoda Ibolya csoportjába járó kiscsoportosaink nagy napra ébredtek. Izgatottan készültünk a Nyuszi projektünk záró napjára. Március hónapban végig  a nyuszival ismerkedtünk. A gyermekek által igen kedvelt kisállat a nyuszi.

Mindig érdeklődve hallgatták a nyusziról szóló meséket, szívesen idézték fel a \\\”róluk\\\” szóló verseket, mondókákat, dalokat, és a közelgő Húsvéti ünnepek miatt is aktuális volt a témaválasztásunk. Annak ellenére, hogy falun élünk nagyon sok kis óvodásunk most találkozott, simogatott először nyulat.

Több alkalommal sikerült háznál nyuszikat simogatni, így testközelből szerezhettek közvetlen ismereteket, tapasztalatokat. Naponta ropogtattunk friss-nyers zöldségeket – a nyuszi kedvenc csemegéit (répát, karalábét, káposztatorzsát); különböző zöldségsalátákat, süteményeket készítettünk zöldségekből, amiket kezdetben még idegenkedve kóstolgattak óvodásaink.

Egy hónapon keresztül a szülők is még aktívabb részesei lettek mindennapi óvodai életünknek. Folyamatos gyűjtőmunkájukkal segítették munkánkat – szép számmal kaptunk nyuszis szalvétákat, képeslapokat, verseket, találós kérdéseket, süteményrecepteket. Az összegyűjtött lyukas zoknikból, kinder belsőből, kartonpapírból, öblítős flakonokból, só-liszt gyurmából, fonalból kötéssel pedig 2012. március 28-án \\\”Játszó-munkadélután\\\” keretében készítettünk a szülőkkel közösen nyuszikat. Ezen a délutánon felhőtlen jókedv mellett együtt kézműveskedtek és játszottak az óvodában szülők és gyermekek.

A Nyuszi projektzárón szereztünk a család minden tagjának meglepetést. A meghívott családtagok – anyukák, apukák, nagymamák szép számmal voltak jelen, sőt óvodapedagógus kollegák is érdeklődve jöttek ma a csoportunkba. A gyermekek választása alapján rövid kis verses, mondókás, dalos összeállítás, majd a nyuszi tánc következett. Vetítés keretében képekben mutattuk be mi mindent ismertünk, tapasztaltunk, készítettünk egy hónap alatt, valamint répás sütikkel, rostos lével kínáltuk meg a vendégeket.

A Húsvéti Nyuszi által elrejtett tojáskeresés koronázta meg a mai délutánt, mely nemcsak a kicsiknek, de szüleiknek is óriási élményt jelentett.

Mi így kivántunk a Hajdúszováti Óvodában mindenkinek KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET.

Címkék:hirdetés