Húsvét, nyuszi és futás Nyíregyházán

A sajtótájékoztató résztvevői (balról): Kola János, Kőhalmi Richárd, Dajka László és Dusinszki József
A sajtótájékoztató résztvevői (balról): Kola János, Kőhalmi Richárd, Dajka László és Dusinszki József - © Fotó: Mán László
Nyíregyháza – A legszebben festett hímes tojást is díjazzák szombaton a Városi Stadionban.


– Kiváló szabadidős szervezőink újabb rendezvénye remek időtöltést kíván gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A legfontosabb az lenne, hogy minél több fiatal jöjjön el szombaton a Városi Stadionba – mondta köszöntőjében Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

Az említett szombaton pedig jön a Tiszántúli Takarék Nyuszifutás. Immár huszon­nyolcadszor futhatnak majd a résztvevők egy nagy hagyománnyal bíró rendezvényen. A részteletekbe Dajka László főszervező avatta be a sajtó munkatársait. Ami új, az a hímestojás-szépségverseny, erre várják a jelentkezők szebbnél szebb alkotásait. A különböző kategóriák dobogósait díjazzák, a futószámok között körözni fog a Tapsi expressz, és lőnek a cukor­ágyúval.

– Mint regionális hitelintézet, számunkra a helyi értékek, rendezvények támogatása a legfontosabb. Ráadásul a Nyuszifutás nagy hagyománnyal bír, sikeres, a Tiszántúli Takarék gondolkodásának is ezek az alappillérei – tudtuk meg a névadót képviselő Kola Jánostól, a Tiszántúli Takarékszövetkezet lakossági üzletági igazgatójától.

– Tizennégy esztendeje támogatjuk a Nyuszifutást, és örömmel tesszük, mert egy sikeres rendezvényről van szól – fűzte hozzá Dusinszki József, a Nyíregyházi-Kenyérgyár ügyvezetője.

KM


Program

A szombati Tiszántúli Takarék Nyuszi­futás programja

10: megnyitó

10.10: nyuszitánc

10.20: bemelegítő kör a nyuszival

10.45: 400 m ovisoknak

11.10: 400 m alsósoknak

11.35: 800 m felsősöknek

12: 400 m családi futás

12.20: tojáselkapó verseny

12.35: tombolasorsolás
hirdetés