Húsvéti fokozott ellenőrzés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság országosan elrendelt akció keretében fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tart április 6-9-e között.

Az ellenőrzések legfőbb célja az ittas, valamint az agresszívan közlekedő járművezetők kiszűrése. De ellenőrzik a passzív biztonsági eszközök, a menet közben kézben tartott mobiltelefon használatát, és a sebességtúllépés ellenőrzésére is számítaniuk kell a közlekedőknek.

Az előző évek tapasztalatai alapján, a húsvéti ünnepek ideje alatt, közútjainkon és egyben a határátkelőhelyeken is a forgalom növekedésével kell számolni. Sokan döntenek úgy, hogy az ünnepek alatt lakóhelyüktől távol töltik szabadidejűket, vagy éppen családjukhoz utaznak.

Sajnos mindezekkel együtt az is várható, hogy többen ittasan ülnek a volán mögé, kerékpárra, esetleg motorkerékpárra. Az alkoholos befolyásoltság nem csak a reflexek lassulását eredményezi, de könnyelműbbé is teszi a közlekedőket. Mindez valamennyi közlekedésben résztvevő testi épségének, életének veszélyeztetésével jár. Emiatt húsvétkor a rendőrség évek óta kiemelten kezeli az ittas vezetés elleni fellépést.
hirdetés