Húsvéti készülődés: elkezdődött a nagyhét

Húsvéti készülődés: elkezdődött a nagyhét
Nyíregyháza – Virágvasárnappal elkezdődött a nagyhét, a nagyböjt utolsó hete virágvasárnaptól nagyszombatig. A kereszténység legnagyobb ünnepére készülve Zsarnai Krisztián evangélikus esperes Jézus kulcsfontosságú szerepét emeli ki üzenetében.

A kulcsok hozzátartoznak az életünkhöz, hiszen lakásunkba, házunkba, munkahelyünkre kulcsok segítségével tudunk bejutni. Gyülekezetünknek a kulcscsomója meglehetősen nagy. Rengeteg más és más kulcs van a karikán, de egy zárat csak egy fajta kulcs képes kinyitni. Egy zárba csak egy kulcs illik, mely képes kinyitni a bezárt ajtót és bezárni a nyitott ajtót.

Amiről Jézus beszél a Jelenések könyvében, az is azt fejezi ki, hogy az élet és a halál kulcsai az Ő kezében vannak. Neki van hatalma megnyitni a Menny ajtaját, és Neki van hatalma bezárni a Pokol kapuját a kegyelmet nyert ember előtt. Sőt! Ő maga a „kulcs”, ezért Ő kulcsfontosságú szerepet tölthet be egy ember életében. Arról beszél a Szentírás, hogy születésünk pillanatában zárva van előttünk a Menny ajtaja és nyitva van előttünk a Pokol kapuja. Mindannyian menetelünk a felé a nyitott ajtó felé. Nincs kivétel (Róm 3,23).

Azonban Jézus Krisztus földrejövetelének, halálának és feltámadásának az volt a célja, hogy bűnbocsánatot nyerjen az ember, és megnyissa számára a Menny kapuját. Ezen a kapun csak bocsánatot nyert ember mehet át és ezzel egyidejűleg a kegyelmet nyert, Jézussal élő ember előtt pedig bezárul a Pokol kapuja.

A közelgő feltámadás ünnepén azt kívánom, minél többeknek az életében játsszon ,,kulcs”fontosságú szerepet az értünk is meghalt és feltámadott Jézus Krisztus!

KM
hirdetés