Húsvétkor is biztonságosan az utakon

Húsvétkor is biztonságosan az utakon
© Fotó: police.hu
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a rendőrök a húsvéti ünnep ideje alatt is kiemelt figyelmet fordítanak a balesetek megelőzésére.

Az állampolgárokkal való kapcsolattartás során igyekeznek minden alkalmat megragadni, hogy felhívják a figyelmet az ittas járművezetés veszélyeire. Az alkoholfogyasztás ugyanis már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.

A szeszes ital fogyasztásának hatására csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, így jelentősen megnő a reakcióidő. A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás következményei pedig egyenesen beláthatatlanok. Az ittas személy nem ura többé járművének. Éppen ezért az a járművezető, aki alkoholfogyasztást követően volán mögé ül, saját és mások életét is fokozott veszélynek teszi ki! Kérjük, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt! Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!

img_9926

Az ünnepi időszakban a közutakon jelen lévő rendőri erők kiemelt célja a forgalom segítése és a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelése. A szabályosan közlekedő járművezetők az ünnep hagyományaira tekintettel idén is csokoládétojást kapnak.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés