Húsz gyertya a közgazdász tortán – A sikertörténet több ezer diplomával üzen a jövőnek

20 éves a közgazdász képzés a Nyíregyházi Egyetemen
20 éves a közgazdász képzés a Nyíregyházi Egyetemen
Nyíregyháza – Egész napos programmal ünnepelte kedden a „Gazdálkodási és menedzsment szak” alapításának 20 éves jubileumát a Nyíregyházi Egyetem Gazdálkodástudományi Intézete.

– Azt kell megvizsgálnunk, mit üzen ez a húsz év az alapítóknak, a jelennek, a térségünknek, s legfőképpen a jövőnek – közelítette meg az ünnepet gyakorlati oldalról Sinóros-Szabó Botond professzor. Utalt rá: a ’90-es évek első felét az egész országban áthatotta az új utak keresése, a nyíregyházi felsőfokú oktatási rendszer jövőképét a gazdasági képzés alapjainak lerakása adta.

Érdekes részletekkel szolgált a kezdetekről Mádi Zoltán, a Magyar Közgazdasági Társaság megyei tagozatának elnöke, aki 1990-94 között polgármesterként segítette az előkészületeket. Sikertörténetet tárt az ünnepi tanácskozás hallgatósága elé dr. Filep Gyula, volt szakfelelős, s szavait alátámasztja a szám: a szak 2 évtizedes története alatt közel 5 ezer hallgató szerzett magas szintű gazdaságtudományi ismeretekkel diplomát, mellyel a gazdasági élet számos területén állják meg a helyüket. Zárszavában Vargáné dr. Bosnyák Ildikó mb. intézetigazgató, szakfelelős mondott köszönetet mindenkinek, aki munkájával segítette a képzés elindítását.

Délután a végzett hallgatók és oktatók „öregdiák-tanár” találkozón anekdotákkal elevenítették fel az iskolapadban töltött éveket, és számoltak be szakmai karrierjükről. A program zárásaként közösen fújták el a születésnapi torta 20 gyertyáját.
hirdetés