Húszesztendős a Magyar Államkincstár

Illó István referens (szemben) átveszi jubileumi ajándékát Guti László igazgatótól
Illó István referens (szemben) átveszi jubileumi ajándékát Guti László igazgatótól
Nyíregyháza – Ünnepi állomány­ülésen emlékeztek meg csütörtökön a Magyar Államkincstár (MÁK) alapításának húszéves jubileumáról a MÁK Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóságánál.


Az állománygyűlésen a június 1-jével kinevezett igazgató, Guti László külön köszöntötte a jubiláló munkatársakat, megajándékozva mind a hatvanötüket. A jeles nap alkalmából emlékérmet adtak át valamennyi dolgozónak.
Az ünnepi állománygyűlésen az igazgatóság dolgozóit dr. Dancsó József, a MÁK elnöke videóüzenetben köszöntötte, majd számba vették az államkincstár elmúlt húsz évének tevékenységét.

Az idén húszéves Magyar Államkincstár a hazai pénzforgalom mintegy 25 százalékát bonyolítja le, emellett mintegy 870 milliárd forint értékű forintban kibocsátott, illetve 570 millió euró devizában kibocsátott magyar állampapírt kezel az ügyfelek számláin – jelentette ki a közelmúltban Budapesten rendezett nemzetközi konferencián Dancsó József. A kincstár elnöke kifejtette: alapítása óta a szervezet folyamatosan új feladatokat kap, például a Területfejlesztési Operatív Programokkal összefüggő teendőket.

KM
hirdetés