Huszonötezren maradhatnak munka nélkül Magyarországon

Huszonötezren maradhatnak munka nélkül Magyarországon
Huszonötezren maradhatnak munka nélkül Magyarországon
Európa valamennyi dohánytermelő tagországa részt vett szedán azon a hangos tüntetésen, melyen azt követelték: a jelenlegi támogatási rendszer maradjon fenn 2013-ig.  Dohányégetés:  Veszélyben a dohánytermelők:

Az Európa Parlament ugyan elfogadta a tüntetők akaratát, ám a Bizottság nem bólintott rá: egyelőre hosszas tárgyalás után sincs eredmény.

Amennyiben nem hajtanak fejet a tüntetők akarata előtt, Magyarországon huszonötezer ember marad munka nélkül, emellett Bényei Illés, a MADOSZ szabolcsi elnöke szerint ha felezik a támogatást 2010 és 2013 között, az emberek ettől függetlenül ugyanúgy fognak dohányozni – csak éppen import-dohányból készóült cigarettát szívnak majd.

Fütty és dudaszó Brüsszelben: tüntettek a dohánytermelők!

A 2010-től Brüsszel által tervezett támogatás-felezés azt jelenti, hogy fajtától függően hektáronként mintegy 300-450 ezer forinttal kapnának kevesebbet a termelők, aminek egyenes következményeként kénytelenek lennének felhagyni e tevékenységükkel, Európában megszűnne a dohánytermelés. A jelenlegi információink szerint az Európa Parlament elfogadta, hogy a dohánytermelők 2013-ig kapjanak teljes támogatást, ám a Bizottság nem bólintott rá. Valószínűleg éjszakába nyúló tárgyaláson születik meg a végleges döntés, leghamarabb csütörtök reggelre derül ki, mi lesz a termelők sorsa. Részletek…

Kapcsolódó cikkek:
hirdetés