haon-sportoldal

2011.04.10. 18:45

A cívisvárosiak három góllal verték hazai pályán a BVSC-t.

<p>Vízilabda - Sikerült a bravúr az újonc Debrecen-Fujitsu csapatának, a szombati BVSC elleni győzelmével a nyolcadik helyen zárta első élvonalbeli férfi vízilabda-bajnokságának alapszakaszát.</p>

A döntővel felérő találkozón teltház fogadta a csapatokat, sőt, a Jolly Jokers Debrecen szurkolói transzparenssel is készültek: „Annál nem létezik gyönyörűbb dolog, mint amikor eléred a célod.” Nos a hajdúsági pólósok elérték a szezon elején maguk elé kitűzött céljukat, így a rájátszásban az 5-8. helyért mérkőzhetnek majd meg.

 

Decker: 100


Az összecsapás elején Éder Zsolt, a gárda technikai vezetője köszöntötte 100. élvonalbeli mérkőzése alkalmából DeckerAttilát, aki ismét jócskán hozzájárult a hazai sikerhez hatalmas védéseivel. A meccs ugyan szorosan indult, végül könnyed végjátékkal diadalmaskodtak a cívisvárosi pólósok a BVSC-Zugló alakulata ellen, amely szintén a nyolcadik helyért küzdött, a tét tehát óriási volt. Míg a debreceniek elkapkodták a támadásokat, addig a fővárosiak nem hibáztak, ők szerezték meg vezetést és húztak el 2-3-ra, ráhozva ezzel a frászt a lelátón helyet foglaló mindegy 1000 nézőre.

A második negyedben aztán kezdtek magukra találni a hajdúsági legények, amelyhez Halek Márton két szépségdíjas találatával járult hozzá, az orosz Apanaszenko góljával pedig átvette a vezetést a Debrecen-Fujitsu. Az együttesek 8-5-ös félidei állásnál fordultak, ott folytatva a harmadik negyedet, ahol a másodikat abbahagyták: előbb Kárteszi Péter majd ismételten Halek lőtt hálószaggató gólt félpályáról, míg Decker Attila a szemüket is kivédte a vendégeknek. Az utolsó játékrészben aztán az összecsapáson végig ejtésekkel próbálkozó Bugaychuk is betalált, rövid időn belül kétszer túljárva a BVSC hálóőrének eszén, eldöntve ezzel a három pont és a nyolcadik hely sorsát.
A debrecenieket végig lelkesen buzdító szurkolósereg az utolsó percben felállva, vastapssal ünnepelte a legjobb nyolc közé jutó cívisvárosi vízilabdásokat, akik jövőhét szombaton már a Szolnok otthonába látogatnak a rájátszás első találkozóján. További örömhír az együttes háza tájáról, hogy vasárnap az ifjúsági, serdülő és gyermek csapatok is megverték a Cegléd alakulatát a bajnokságban, bizonyítva ezzel azt, hogy a felnőttek mellett az utánpótlás gárdák is erősödnek és jönnek fel. HBN-OLAHA
 

 TÉNYEK

DEBRECEN FUJITSU–BVSC-ZUGLÓ 11–8 (2–3, 3–1, 3–1, 3–3)
Debrecen, 1000 néző. V: Németh A. Székely B.
DEBRECEN: DECKER A. – Simon A., Kistamás, DUNCA 1, BUGAYCHUK 3, Zoufal 1, APANASZENKO 2 (1). Csere: HALEK 3 (1), KÁRTESZI 1, Szöllősi, Kőrösi. Edző: Gyöngyösi András.
BVSC: Györke – Borsós, Szabó P. 1, Szűcs L., Ambrus 1, Paján 1 (1), DEME 3 (1). Csere: HOPKINS 2 (1), Rajna, Kriszt, Nagy S., Zsoldos, Meixner (kapus). Edző: Dabrowski Norbert.
Gól emberelőnyből: 8/2, ill. 6/2
Ötméteresből: - ill. 1/1
Kipontozódott: Simon A. (27.)
 
MESTERMÉRLEG
Gyöngyösi András: Régóta élek a sportágban, de amit most érzek, a három legszebb élményem között van. Olyan ez mintha a Vasas megnyerte volna az Euroligát. Külön öröm, hogy az év legfontosabb meccsén játszottunk a legjobban.
Dabrowski Norbert: Megérdemelten nyert a Debrecen, mert jól használta ki a lehetőségeit. A kulcsmomentumokban két ziccert hibáztunk, és kaptunk két elkerülhető gólt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!