Huszonketten tettek sikeres vizsgát

Huszonketten tettek sikeres vizsgát
© Fotó: katasztrófavédelem
Nyíregyháza – Nyíregyházán, szombaton befejeződött a Tűzoltásvezető II. tanfolyam, ahol az önkéntes tűzoltó egyesületektől és az alkalomszerűen igénybe vehető létesítményi tűzoltóságokról érkezett 22 főnek indított képzést még januárban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A nyíregyházi 144 órás képzésben résztvevők szombaton elméleti és gyakorlati vizsgával adtak számot tudásukról, amelyet az elmúlt hónapokban sajátítottak el a megyei igazgatóságon.

A képzésen a felderítés, beavatkozás szabályait, de a jelentési és kapcsolattartás alapvető előírásait is megtanulhatták a tűzvizsgálathoz kapcsolódó feladatok mellett a résztvevők. A tananyagban szerepelt például a tűzoltó járművek taktikai alkalmazhatósága is. A tananyagok elsajátításában a megyei igazgatóság vezetői állománya, valamint a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság vezetői működtek közre.

Leskovics Zoltán tű. alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő értékelte a vizsgázók eredményeit, majd kiemelte, hogy az újabb képesítés nagyobb felelősséggel is jár, hiszen egy adott helyzetben hozott döntés következményeit viselni kell.

A főfelügyelő, elsőként gratulált a tanfolyamon résztvevőknek.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés