Húzódás és zúzódás után kényszerpihenőn

Sajnos az Eb-siker helyett a sérüléséről kellett nyilatkoznia Máténak a sportcsatornán
Sajnos az Eb-siker helyett a sérüléséről kellett nyilatkoznia Máténak a sportcsatornán - © Fotó: Hrenkó Ivet
Nyíregyháza – Helebrandt Máté már itthon van, repülés helyett hazaautózott.

Az élet átírta a terveket. Helebrandt Máté kirobbanó formában érkezett meg Berlinbe az atlétikai Európa-bajnokságra. A londoni világbajnokságon az 50 kilométeres gyaloglásban hatodik helyet elérő sportoló kedden reggel bizakodva vágott neki a távnak. Huszonnégy kilométerig minden a tervek szerint alakult, aztán jött egy eldobott vizes palack, bokasérülés, feladás, bosszússág, elkeseredettség… Pokrovenszki József tanítványa lábát gyorsan, szakszerűen ellátták, és a tervek szerint csütörtökön repült volna haza. Aztán változott a program.

Idén már nem lesz versenye

– Mivel a szüleim is itt voltak a versenyen, végül már szerda reggel autóba ültünk, és hazaindultunk, nem várom meg a csütörtöki repülést. A legújabb diagnózis alapján nincs szalagszakadás, „csak” húzódás és erős zúzódás a lábfejem külső, lágy részén. Ez is két-három hetes pihenést jelent. Sajnos így a csapatversenyen és a szuperligán aligha indulok – tudtuk meg a hazafelé autózás közben a Nyíregyházi Sportcentrum kiválóságától.

A tervek szerint itthon rögvest orvoshoz megy Máté, hogy pontosabb legyen a diagnózis. Utána idegőrlő pihenés jön, hiszen válogatottunk az idén mindent erre az Európa-bajnokságra hegyezett ki. Ráadásul a már említett huszonnégy kilométerig ment is minden, mint a karikacsapás. Sajnos a sérülést már nem lehet meg nem történtté tenni, fel kell dolgozni – nem lesz könnyű –, hiszen jövőre is lesznek versenyek, utána pedig egy újabb olimpia. És Máté szeretne harmadszor is indulni az ötkarikás játékokon.

ML
hirdetés