Az Ibrány a bajnoki elsőség után a megyei kupaaranyat is bezsebelte

Akt.:
Ibrány vs. Nagyhalász
Ibrány vs. Nagyhalász - © Fotó: Pusztai Sándor
Ibrány, Nagyhalász – Remek hangulat, négy gól közel ezer szurkoló előtt.

Trombita harsant, dob pergett és indult a dallam: hegyek-völgyek között… A másik tábor előtt hanggránát robbant, füstbomba színezte a levegőt. A hangulatra nem lehetett panasz szerdán a nyíregyházi Városi Stadion centerpályáján. Közel ezren voltak kíváncsiak a Magyar Kupa megyei döntőjére. A megyei egyben szereplő Nagyhalász és a megyei kettő egyik bajnoka, az Ibrány feszült egymásnak. A valóban szomszédvári derbin ( a két város szinte egybeépült) egy előrevágott labdát a a felugró Somogyi Márk remek mozdulattal belsőzte a kifutó kapus felett a hálóba. Az első félidő hajrájában a halásziak egy tetszetős akció révén egalizáltak,a Bulldogok nagy örömére. A második félidő egy ideig komolyabb helyzetek nélkül telt el, majd néhány perc alatt eldőlt a mérkőzés. Előbb egy gyors kontra végén Kiss Tamás adott gólpasszt Madzin Istvánnak, majd egy kapu előtti kavarodásnál találatot is jegyzett az ibrányi gólvágó. A hajrában egy kis kakaskodás is belefért. így volt teljes az egyébként irigylésre méltó kupahangulat.

Nagyhalász-Ibrány 1-3 (1-1)

Városi Stadion, ezer néző, v.. Kosztyú.

Nagyhalász: Dukát – Simon, Balogh, Varga D. (Bartha Z.), Barzó G. (Kató I.), Ladányi, Gégény M. (Tóth G.), Hajzer L., Hudák, Reinaldo, Mátrai N. (Nagy N.). Edző: Ludánszki István.

Ibrány: Szobonya – Deme, Vidoven, Farka M., Majoros Á., Madzin, Kiss T., Csáki, Gergely, Kovács G., Somogyi. Edző: Madalina György.

Gól: Mátrai (42.), illetve Somogyi (20.), Madzin (74.), Kiss (77.)

Ludánszki István: – Sajnos a bajnokság elég sokat kivett belőlünk, a mérkőzés előtt olyan hatvan-hetven százalékos állapotban voltunk. talán emiatt szenvedtünk vereséget, a helyzetek alapján megérdemelten. Gratulálok az Ibránynak, a következő szezonban már bajnoki is találkozunk.

Madalina György: – Nagyszerű évet zártunk hiszen a bajnoki cím mellé begyűjtöttük a Magyar Kupa megyei elsőségét is. Jár a gratuláció a halászaiknak is, akik komoly bajnokikat játszanak, nekünk ezt még majd meg kell tanulni.Ibrány.
SZON.HU


hirdetés