Éjszakai csillagtúra is vár a diákokra

Tiszatelek – A Zempléni-hegységben tölthetnek el pár napot a fiatalok.

A sík vidéken és folyó mellett élő gyermekeknek mindig nagy élmény, ha hegyvidékes tájakon kirándulhatnak. Hamarosan hasonló élményben lehet részük a Tiszateleki Hunyadi Mátyás Általános Iskola diákjainak, ugyanis augusztus 13-tól 18-ig a telkibányai ifjúsági táborban tölthetnek el egy hetet.

Bár a Tiszalöki Gyermekek­ért Alapítványnak és az önkormányzatnak volt egy háza Erdőhorvátiban, azonban nem tudták igazán kihasználni, mert már nem jelentett a diákoknak újdonságot. Az utóbbi években annyira lerobbant az épület állapota, hogy nagyon sokat kellett volna rákölteni, így ebben az évben megvette az épületet az erdőhorváti önkormányzat.

A mostani táboroztatásra az alapítvány támogatást nyert a Nemzeti Együttműködési Alaptól is, így negyven gyermeknek nyílik lehető­sége önfeledt kikapcsolódásra Telkibányán. A programban leginkább a túrázások kapják a főszerepet, megismerkednek a fiatalok a kirándulások ­során a füzéri és a regéci ­várral is, de lesz kézműveskedés, éjszakai csillagtúra, sport, közösségi játék és tábortűz is.

KMIbrány.
SZON.HU


hirdetés