Fatum-Nyíregyháza – Születésnapi győzelem

A Fatum röplabdázói okkal örültek, nagy diadalt arattak
A Fatum röplabdázói okkal örültek, nagy diadalt arattak - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Fatum-Nyíregyháza edzője a címvédő elleni sikerrel ünnepelt.


Ez már rivalizálás. Az előző idényben a női röplabda Magyar Kupában a nyíregyháziak a Békéscsabát legyőzve diadalmaskodtak, az Extraliga döntőjében fordított volt a helyzet, október 14-én aztán a bajnokság alapszakaszában nyert 3:2-re a Fatum, csakúgy mint vasárnap este.

– Ha egyszer megvered a Békéscsabát, arra lehet mondani, hogy szerencse, de ha kétszer, az már jelent valamit – mondta a születésnapját hétfőn ünneplő Hollósy László, a Fatum vezetőedzője. – Bizonyítottunk, ezért kelünk fel és dolgozunk mindennap. Ezt a győzelmet még fel kell dolgozni, de tisztában vagyunk vele, hogy a Békéscsaba erősebb lesz ettől, ezért ezzel az eredménnyel és játékkal még nem lehet megelégedni.

Katartikus élmény volt

A nyíregyháziak parádés játékkal kezdtek, az első két játszmában esélyt sem adtak a csabaiaknak, akik aztán felálltak, egy viszonylag simább, majd egy izgalmas szettet nyertek, az ötödik játékrészben pedig már 9:5-re is vezettek. A csarnokba kilátogató drukkereket is magával ragadta a hév és döntőt idéző hangulatot teremtettek.

– Külön köszönet a szurkolóinknak, csodálatos hangulatot teremtettek – folytatta a tréner. – Végig katartikus élményben volt részünk. Felrobbant a csarnok egy-egy pont után, nagy élmény volt az egész csapatnak. Örülünk, hogy a vezetőinknek és a szponzorainknak is szép estét tudtunk nyújtani.

A döntő szettben a vezetőedző piros lapot kapott – a helyét Horváth András vette át –, így az utolsó perceket már a kispad mögül kellett végigizgulnia.

Igazi csapatmunka

– Soha nem jó érzés, amikor ilyen történik – emlékezett vissza Hollósy László. – Visszanéztem a felvételt, nem voltam vehemensebb, mint egy kézilabda- vagy labdarúgóedző. Nem mondtam semmilyen sértőt. Ilyen kiélezett helyzetben az egész csarnok tombol, az edző is ember, kicsit jobban kifejezi az érzéseit, ennyi szerintem belefér. Nem volt jó megélni a kiállítást, de Horváth András kollégám tudott segíteni, onnantól ő megoldotta. Mindig is hangsúlyoztam, mi egy csapat vagyunk, húszan dolgozunk a sikerért. Jó, hogy így meg tudjuk osztani a feladatot, ez Oláh Levente kollégámra is igaz, akinek szintén nagy szerepe van az eredményekben.

A nyíregyháziak a második helyen állnak a bajnokságban, de ugyanolyan mérleggel, mint az éllovas Vasas, amelynek otthonában vasárnap lépnek pályára.

MK


Nyíregyháza - A címvédő Békéscsaba 2:0-s hátrányból felállt Nyíregyházán, ám az izgalmas végjátékot a hazaiak bírták jobban. Döntőt idéző hangulatban játszották a női röplabda Extraliga 8. körének rangadóját, amelyen az ezüstérmes Fatum-Nyíregyháza és a címvédő Békéscsaba csapott össze egymással....Ibrány.
SZON.HU


hirdetés