Kívül-belül megújult a tiszaberceli hivatal

Akt.:
Kívül-belül megújult a tiszaberceli hivatal
© Fotó: Janics Attila
Tiszabercel – Karácsonyi ajándékként kapták a tiszaberceliek a felújított polgármesteri hivatalt, amelynek átadó ünnepségét szerdán tartották dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő és Seszták Oszkár megyei közgyűlési elnök jelenlétében. Szántó Zsolt polgármester elmondta: olyan épületről van szó, amely a funkciója és a településképet meghatározó mivolta miatt is az egyik legfontosabb a községben, a közel egy évszázada épült hivatal Tiszabercel egyik szimbóluma.

Egységes ügyféltér

– Az épület felújításáért több évtizeden keresztül dolgoztak az éppen regnáló önkormányzatok. Ennek eredményeként húsz évvel ezelőtt egy kisebb renoválásra sor került, a teljes megújulás azonban váratott magára. A jelenlegi képviselő-testület is kiemelten kezelte a községháza felújítását, többször adtunk be pályázatot különböző kiírásokra, de nem jártunk sikerrel – egészen addig, míg egy 2016-ban végül sikerrel jártunk, és mintegy 30 millió forintot kaptunk a minisztériumtól. Nyilvánvalóvá vált, hogy ez az összeg nem lesz elég arra, hogy a terveknek megfelelően fejeződjön be a beruházás, ezért a testület úgy döntött, hogy a korábbi évek megtakarításaiból több mint 10 millió forintot erre a célra csoportosítunk át.
Ennek eredményeképpen sikerült az épületet mind kívülről, mind belülről a kor követelményeinek megfelelően, de a régi jellegét megtartva átalakítani. Kihasználva a korábbi szolgálati lakás tereit, egységes ügyféltér jött létre, amely alkalmas arra, hogy nem csak a polgármesteri hivatal ügyintézését, hanem a társszerveket is kiszolgálja. A hivatali munkát segítik a tágasabb irattár és a jól felszerelt irodák, a testületi, nemzetiségi önkormányzati és a bizottsági feladatok ellátásához pedig egy tágas tárgyaló biztosít teret. Mindezekhez egy új fűtési rendszer, a mozgáskorlátozottakat, időseket segítő vizesblokk és egy korszerű informatikai háttér kialakítása is társult.

KMIbrány.
SZON.HU


hirdetés