Osztoznak a család gyászában az ibrányiak, Soltész Rezső lép fel pénteken

Aradszky László
Aradszky László - © Fotó: Zih Zsolt
Ibrány – Életének 83. évében, otthonában elhunyt Aradszky László, a hatvanas évek egyik legsikeresebb táncdalénekese.

Akkor lett országosan ismert, amikor megnyerte a Magyar Rádió Tessék választani! című könnyűzenei versenyét Még ide-oda húz a szív című dalával. Három évvel később a Made in Hungary című versenyben győzött az Isten véled, édes Piroskám!-mal. Ez a szám, Dobos Attila és Szenes Iván szerzeménye lett Magyarország első aranylemeze – az énekes korongjából aztán mintegy 300 ezer példány fogyott. Pályáját 2003-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével ismerték el, 2014-ben Szenes Iván-díjat kapott, 2015-ben Miniszteri Elismerő Oklevelet, tavaly Arany Hangjegy Életműdíjat.

Aradszky László
Budapest - Elhunyt Aradszky László táncdalénekes. A hatvanas évek egyik legnagyobb sztárelőadója vasárnap este halt meg, életének 83. évében - közölte a család hétfőn az index.hu-val. Az énekes otthonában hunyt el, halálának okát egyelőre vizsgálják. Temetéséről később intézkednek. Aradszky Lá...

Ő lett volna a pénteki, idősek világnapja alkalmából szervezett műsor sztárvendége Ibrányban. A szervezők osztoznak a család és a rajongók gyászában. Október 13-án 16 órától az Ibrányi László Művelődési Központ és Sportcentrum ad otthont a programnak, melyben fellép az Ibrányi Nyugdíjas Egyesület, az ILMKS tánccsoportja, a városi óvoda gyermekei, Kulcsár Sándor, a RIKE, illetve Soltész Rezső.

KMIbrány.
SZON.HU


hirdetés