XIX. Tiszaberceli Kulturális és Turisztikai Napok: halászléfőző fesztivál

XIX. Tiszaberceli Kulturális és Turisztikai Napok: halászléfőző fesztivál
© Fotó: Pusztai Sándor
Tiszabercel – Hagyományosan, a rév melletti Tisza-parton rendezték meg az idei, több napos 19. Tiszaberceli Kulturális és Turisztikai Napok sorozatát.

A szombati nap dél körül találta az első vendégeket a parton, ahol hagyományos ételek sütésével, főzésével készültek megvendégelni a látogatókat. Köztük olyanokra is számítottak – sikerrel – akik egykor itt látták meg a napvilágot, de az élet távolabbra sodorta őket. A Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Majorette Csoport pattogó indulóval érkezve kezdte meg a szórakoztató programok sorát.

Tiszabercel 19 kultúrális és turisztikai napok halászléfőző verseny DSC_0002

A színpadra szólították a közeli települések polgármestereit és Vinnai Győző országgyűlési képviselőt, majd Szántó Zsolt polgármester köszöntötte a résztvevőket. Utána Vinnai Győző beszélt a Tisza jelentőségéről, ami a legmagyarabb folyóként sok sok települést köt össze. A színpadon a Gold Dance Group lányai és ifjai mutatták meg, hogy klasszikus balettben, latin táncban illetve modern táncban is ügyesek.

Amíg a Tiszaberceli Nyugdíjasok Egyesülete felkészült a produkcióra, a tűzoltók keltette habpartiban szinte mindenki megmártózott. Az est során Nótár Mary, Kefír, és a 4 For Dance táncegyüttes szórakoztatta a nézőket, akik a tűzijáték után a Gáti bálon már maguk rophatták a táncot.Ibrány.
SZON.HU


hirdetés