Ide jó döntés lesz eljönni!

Akt.:
A szaktudásnak újra becsülete lett – állítja Román István kormánymegbízott
A szaktudásnak újra becsülete lett – állítja Román István kormánymegbízott - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Ez a kiállítás támpontokat ad a pályaválasztáshoz éppúgy, mint a pályamódosításhoz.

Sokan várták már ezt a pillanatot: szerdán 10 órakor nyitja kapuit a „Dönts jól, jövőd a tét!” Pályaválasztási Kiállítás Nyíregyházán, a Continental Arénában. A kétnapos rendezvényen, október 11–12-én ezúttal is több ezer látogatót várnak, tavaly tízezres közönség kapott friss információkat a valóban fontos, jó döntéshez.

Az első komoly döntés

– Óriási tempóban változik körülöttünk a világ, az elmúlt években olyan szakmák ­jöttek létre, amelyek 5–10 évvel ezelőtt még teljesen ismeretlenek voltak. Ugyanakkor azt is tapasztaljuk, hogy a kétkezi munkának, a szaktudásnak újra becsülete lett, megnövekedett az igény a jól képzett munkaerő iránt az elmúlt években – osztotta meg lapunkkal gondolatait az esemény apropóján a ­kiállítást szervező Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kor­mányhivatal vezetője, Román István kormánymegbízott.

Az élet első igazán komoly döntése a tanulók és szüleik számára – tette hozzá –, hogy milyen irányban induljon el a középszintű képzésben. Ehhez szeretnénk mi támpontot adni a kiállítással, annak színes programjával. Olyan friss, naprakész információkat nyújtunk, amelynek birtokában minden fiatal megtalálhatja a tehetségének és képességeinek megfelelő oktatási intézményt, kiválaszthatja azt a közösséget, amelyhez tartozni szeretne.
A megyében működő 20 meghatározó vállalkozás is képviselteti magát, megmutatva, hogy milyen karrierlehetőségeket tudnak nyújtani a munkavállalók számára.

Segítség, támogatás

– Szeretném arra is felhívni a figyelmet, hogy nem csak azokat várjuk, akik az általános iskolai képzésből érkeznek, hanem azokat is, akik piacképes szaktudás híján pályakorrekción gondolkodnak és kíváncsiak arra, hogy milyen segítséget, támogatást kaphatnak ehhez. Ahogyan a kiállításon kézzelfoghatóan is megjelenik az összefogás az oktatás szereplői, a munkaadók és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal munkaügyi szervei között, ez jellemzi a hétköznapjainkat is.

Megyeszerte elkezdték a munkát a foglalkoztatási paktumszervezetek, amelyek támogatások és képzések segítségével, a vállalkozásokkal és önkormányzatokkal szorosan együttműködve nyitják meg a munkába vezető utat a munkavállalók számára.

KM


Kiváló lehetőség ez a diákok számára

A Continental Arénában felvonuló 34 szakképző intézmény és 13 gimnázium kínálata átfogó képet nyújt szinte az egész megye képzési programjairól. A kiállítás kiváló lehetőség a diákoknak arra, hogy megismerjék az egyes intézmények képzési lehetőségeit, kipróbálhassák az egyes szakmák mesterfogásait és bepillantást nyerhessenek az iskolai közösségek életébe.

A középiskolai kínálaton túl 5, országosan és nemzetközi szinten egyaránt ismert egyetem is jelen lesz a kiállítók sorában, így a felsőoktatási lehetőségekről is első kézből tájékozódhatnak a látogatók.
hirdetés