Sport

2015.09.17. 08:25

Teszt a lelke mindennek

Nyíregyháza - Folytatódik a megyei szövetség kezdeményezése, a JUMP program – gyarapodnak a vizsgázott játékvezetők.

Nyíregyháza - Folytatódik a megyei szövetség kezdeményezése, a JUMP program – gyarapodnak a vizsgázott játékvezetők.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kézilabda-szövetség szeptember 19-én, 9 órától a Zrínyi Ilona Gimnázium Tiszavasvári úti tornacsarnokában útnak indítja a megye játékvezetőit. Augusztus végén a Magyar Kézilabda-szövetség szervezésében az A-B-C keretes, ezt követően az NB II-es sípmesterek elméleti és fizikai teszt teljesítésével szerezhettek minősítő vizsgát. Ehhez igazodva a megyei játékvezetői bizottság a szabolcsi bírók számára szombaton biztosítja a megyei működéshez szükséges vizsga megszerzésének lehetőségét.

A tesztek lezárultával játékvezetői továbbképzésen vehetnek részt, aminek témája többek között a megyei szövetség által indított nagy sikerű JUMP program folytatása. A korábbi évben országos elismerést kapott kezdeményezésnek köszönhetően két játékvezető NB-s keret tagjaiként Budapesten folytatják tovább pályafutásukat. Öt „spori” a Komlósi stúdióba, kommunikációs tréningre kapott meghívást, míg négyen a veszprémi CELL Kupán, amely Európa legnagyobb nemzetközi utánpótlás tornája, mutathatták meg magukat. A JUMP program idén – a nemzetközi elvárásoknak megfelelően – a fiatalokat és nőket helyezi előtérbe, az előző évhez hasonló eredmények elérését szem előtt tartva. Az élvonalbeli, az NB I B-s, az NB II-es, az Országos Serdülő Bajnokság és a gyermekbajnokságok mellett hamarosan megkezdődik a megyei bajnokság is, melyben hat férfi, öt utánpótlás csapat, illetve tíz női együttes szerepel. A női gárdák között újoncként mutatkozik be a Balkány, valamint a kisiskolás bajnokságban debütáló Nagyecsed.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!