Sport

2013.07.13. 14:54

Luca tovább szárnyal, Szabolcs is remekelt

Nyíregyháza - A Nyírsuli két fiatalja ott lesz az ifjúsági világbajnokág zárónapján a svédváltók döntőjében.

Nyíregyháza - A Nyírsuli két fiatalja ott lesz az ifjúsági világbajnokág zárónapján a svédváltók döntőjében.

Remek hírek érkeztek Donyeckből, az ifjúsági atlétikai világbajnokságról. Szombaton a svédváltók elődöntőit rendezték, amelyekben a Nyírsuli két fiatalja révén mi is érdekeltek voltunk. A fiúknál (100 m: Kiss Csaba Tiszaújvárosi SC, 200 m: Köcse Richárd Zalaszám-ZAC, 300 m: Boda Ákos Debreceni SC, 400 m: Vígvári Szabolcs Nyírsuli) Vígvári Szabolcs volt az utolsó ember, Szalka Géza tanítványa remek időt futott 400 méteren, a magyar együttes pedig bejutott a vasárnapi döntőbe.

A lányoknál kényszercserére volt szükség, mert a 300 méterre tervezett Répási Petra megsérült, így helyére Zsiga Mónika ugrott be. A magyar négyes (100 m Ferenczi Melinda, Zalaszám-ZAC, 200 m Kozák Luca, Debreceni SC, 300 m: Zsiga Mónika ARAK, 400 m: Palásti Luca Nyírsuli) az amerikaiakkal került egy elődöntőbe, Palásti Luca, Széles Imre tanítványa parádés, 54 másodperces négyszázat produkált, ám a kvartett csak a kilencedik helyen zárt. Mégis döntős, mert a jamaikaiakat kizárták, így a mieink is ott lesznek a vasárnapi fináléban. A világbajnokság utolsó előtti számát a fiúk, az utolsót a lányok váltója jelenti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!