Idén is indul a Szimba pályázat

Tizedik alkalommal hirdette meg Szimba pályázatát az oktatási intézményekben folyó oktató-nevelő munka támogatására a jövő és beleset-megelőzés témájában a Generali-Providencia Zrt..

Az óvodások és általános iskolás diákok rajzos, festett vagy akár ragasztott plakátjai, és a középiskolai tanulók számítógéppel készített “digitális plakátjai” külön kategóriákban versenyeznek.

Az óvodások és alsó tagozatosok számára a „Mi leszek, ha nagy leszek?”, a felső tagozatosok és középiskolások számára a „Milyen lesz a világ, és benne Én 50 év múlva?” a pályázat témája. Oktató célzattal több tízezer tanuló versenyezhet az ország valamennyi iskolájából, munkáikat, a zsűri javaslatára, értékes ajándékokkal honorálja a Generali. A színes, fantáziadús pályázatok elismeréseként tavalyhoz hasonlóan várhatóan idén októberben is több száz gyerek veheti majd át jutalmat a biztosító munkatársaitól.

Emellett oktatási intézmények olyan programok megvalósításához, segédeszközök beszerzéséhez pályázhatnak támogatásért, amelyek a baleset megelőzést támogatják az intézményekben. Az országos pályázaton a tavalyinál kétszer több, összesen 100 intézmény részesül 100-100 ezer forintos támogatásban. A 2005-ös pályázati kiírás nyertesei között volt olyan óvoda, amely a mozgásfejlesztésre is alkalmas játékszerek beszerzésére kért, és kapott támogatást. Egy általános iskola a gyermekek egészségkárosító szokásainak megváltoztatását célzó felvilágosító programhoz kapott támogatást. A program többek között biotermékek, egészséges élelmiszerek kiállításából, vizuális szemléltető anyagok készítéséből és kiállításából, szakkörök megszervezéséből állt.

A tanulók és az intézmények számára kiírt pályázat részletesebb ismertetése megtalálható a Generali honlapján www.generali.hu/szimba  aloldalra kattintva, vagy érdeklődjön tanácsadóinknál, ügyfélszolgálatainkon.
hirdetés