Idén is megrendezésre került a Krumplifesztivál Gávavencsellőn

Idén is megrendezésre került a Krumplifesztivál Gávavencsellőn
© Fotó: Pusztai Sándor
Gávavencsellő – Már a hivatalos megnyitó előtt sokan megérkeztek Gávavencsellőre, a két napos Szent István Napok rendezvénysorozatra, ahol a szomszédos települések polgármesterei is részt vettek.

A szombati napon a focipályán kialakított területen egymással versengve sült főtt a sok finomság, aminek a velejét a krumpli adta. A hagyományőrzés jegyében paprikás krumpli, illetve lapcsánka készült, de újdonságként pörkölttel töltött sült krumplit is kóstolhattak a szerencsések.

Gávavencsellő krumplifesztivál DSC_3101

Részt vett a rendezvényen a német nemzeti kisebbség is de egy szoba kiállításával az óvoda is bemutatkozott. Az ünnepélyes megnyitó után a lengyel testvérváros fúvósai, majd a helyi fiatalok palotása arattak tapsot. Őket a helyi szociális szolgáltató központ műsora követte így minden korosztály elismerésben részesülhetett. A szombati nap sztárja Kovács Kati volt, majd tűzijáték zárta a napot. Akinek kedve támadt, vasárnap is ellátogathat a fesztiválra, mert az ünnepi megemlékezést követően élő csocsó, főzőverseny és a krumplikirály választás szórakoztatja a vendégeket.
hirdetés