Időben jelzett a szén-monoxid érzékelő Győrtelken – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Időben jelzett a szén-monoxid érzékelő Győrtelken – Megyei katasztrófavédelmi hírek
© Illusztráció: katasztrófavédelem
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. március 6-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Lakóház vegyes-tüzelésű kazánjának a kéményében a lerakódott égéstermék gyulladt meg hétfőn délelőtt Porcsalmán, a Batthyány István úton. A mátészalkai hivatásos és a csengeri önkormányzati tűzoltók kéziszerszámok segítségével távolították el az izzó, parázsló részeket. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

A vízelzáró csap meghibásodása miatt nagy mennyiségű víz eltávolításához kérték a mátészalkai hivatásos tűzoltók segítségét hétfőn délelőtt a szatmári város Budai Nagy Antal utcájában, ahol egy társasház pincéjéből kellett motoros szivattyú segítségével a 40 centiméter magas vízoszlopot eltávolítaniuk, ahol berendezési tárgyakat és a kazánt veszélyeztette a víz. Személyi sérülés nem történt.

Időben jelzett a szén-monoxid érzékelő egy száz négyzetméteres családi házban hétfőn este Győrtelken, a Szabolcsi Építők útján. Az ingatlanban vegyes tüzelésű és gázüzemű fűtőberendezések is voltak. A nem megfelelő huzat miatt a cserépkályhából a füstgáz visszaáramlott a fürdőszoba kéményén keresztül. A mátészalkai hivatásos tűzoltók a lakás átszellőztetése után mértek kisebb gázkoncentrációt, a szolgáltató a közös kéményhasználatot megtiltotta. Személyi sérülés nem történ, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés