Időben kapcsoltak

Vállalják a másodosztályt – vertük nagydobra szombati számunkban, hogy az NB III-ban bajnoki címet szerzett tuzséri futballcsapat a következő évadban az NB II-ben szerepelne.

Az elhatározással most sincs baj, ám kedd estére igencsak veszélybe került a Tisza-parti gárda másodosztályú jövője. Szerencsére a gondok megoldódni látszanak.

– Még májusban kaptunk egy elektronikus levelet a ligától, hogy a másodosztályú bajnokságra június 2-ig lehet nevezni – mesélte a történteket Révész Attila, a csapat edzője. – Akkor még nem lehetett tudni, hogy egyáltalán megnyerjük-e a bajnokságot és a következő levél megválaszolása is feledésbe merült a részünkről. Ez már június 15-i dátumot tartalmazott, az utolsó fordulót 17-én rendezték, és gyanítom, két riválisunk, a Rakamaz és a Létavértes sem nevezett.

Úgy készültünk, hogy 29-ig kell benyújtani a papírokat, ehhez képest kedd este szóltak a szövetségtől, hogy egyelőre nincs nyoma a nevezésünknek. Felgyorsultak az események, és köszönettel tartozunk a baktalórántháziak elnökének, Kozma Attilának, aki a segítségünkre sietett a kapcsolatrendszerével. Sportszerű tett volt ez a részéről, pedig a bajnokságban valószínűleg egymás riválisai leszünk. Szerda reggel minden mulasztást pótoltunk, befizettük a nevezési díjat és azt a háromszázezer forintot is, ami a keddi döntés megfellebezéséhez szükséges. Ennek az összegnek helye lenne a költségvetésünkben, ám nem volt mit tenni, a kedvező elbírásálás miatt át kell utalnunk.

Az ügy mindenesetre figyelmzetető jel: a tuzsériaknak a jövőben nagyobb gondot kell fordítaniuk az úgynevezett technikai részletekre. Éppen ezért Kovács János – akinek tuzséri szerepvállalásáról már beszámoltunk – sportigazgatói minőségben a jövőben ezekért az ügyekért is felel. Sőt, az edzői stáb még tovább bővül, a Rakamazról távozó Brekk János is Tuzsérra teszi át székhelyét – a szakember Révész Attilával vállvetve dolgozik majd a – remélhetőleg – NB II-es gárda sikeres szerepléséért.

Csak a Bakta

A tuzsériak mellett a másodosztály Keleti csoportjában a Nyíregyháza Spartacus nevezése is hiánypótlásra szorul, miként a Makó, a Kazincbarcika és az Orosháza papírjai is. Megyei csapataink közül tehát első körben csak a Baktalórántháza VSE beadványát fogadta el a versenybizottság.

– Bodnár Tibor –A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .

További hírek a szon-sportoldal kategóriából

Sporthírek


hirdetés