Időjárás-jelentés

Akt.:
Hőség a Mályi tónál
Hőség a Mályi tónál
Budapest, 2012. június 23., szombat (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
—————————-

A Brit-szigetektől a Skandináv-félsziget déli részén keresztül egészen Ukrajnáig többközéppontú ciklonrendszer, és a hozzá tartozó frontálzóna helyezkedik el. Emiatt a felsorolt területeken gyakran erősen felhős az ég, és szórványosan eső, záporeső is előfordul.
Ugyanakkor Európa középső és déli, valamint északkeleti része fölött anticiklon alakítja az időjárást.

Errefelé általában kevés a felhő, sokat süt a nap, zápor, zivatar csak elvétve fordul elő. A legmagasabb nappali hőmérséklet a felhős, csapadékos északi, északnyugati tájakon többnyire 14 és 21, a középső és keleti vidékeken 22 és 31 fok között alakul. A mediterrán térségben továbbra is kánikula van, a délutáni órákra 32 és 38 fok közé melegszik fel a levegő. Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását egyre inkább anticiklon alakítja.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:
—————————————————-

Szombaton északon és nyugaton többször, másutt időnként erősebben megnövekszik a felhőzet, napközben elszórtan, éjszaka néhol zápor, zivatar előfordulhat. Vasárnap az időnkénti felhősödés mellett sok lesz a napsütés, csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél megélénkül, szombaton a Duna-Tisza közének kivételével időnként megerősödik.
Zivatar környékén viharos széllökés is lehet.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 27 és 31 fok között várható.

-MTI-
hirdetés