Helyi közélet

2015.09.09. 15:28

Jól tartja magát Nyíregyháza – alig fogyott a lakosság

Nyíregyháza - Minimális népességfogyással megúszta Nyíregyháza az elmúlt éveket, négy év alatt csak 1600-zal csökkent a lakosság száma a KSH adatai szerint.

Nyíregyháza - Minimális népességfogyással megúszta Nyíregyháza az elmúlt éveket, négy év alatt csak 1600-zal csökkent a lakosság száma a KSH adatai szerint.

Míg Miskolcon és Debrecenben mintegy nyolcezerrel kevesebben vannak főként az utóbbi négy év elvándorlásának köszönhetően, addig ezt Nyíregyháza megúszta ezerhatszáz fő mínusszal. A szeptember 3-án, a KSH által kiadott Magyarország közigazgatási helynévkönyve, 2015. január 1. című kiadvány szerint az év elején a Nyírség fővárosában 118.125-en éltek. Alapvetően ezen a szinten tartja magát a város húsz éve. A csúcsot 2011 jelentette Nyíregyházának, akkor a népszámlálás 119.746 főt talált a megyeszékhelyen.

A hasonló méretű Kecskemét és Győr közel ugyanazt a demográfiai utat járta be, mint Nyíregyháza, míg Székesfehérvár lakosságszáma szép lassan csökken.


Budapest, 2015. augusztus 27., csütörtök (MTI) – Többen születtek, de még többen haltak meg 2015 első félévében, mint az elmúlt év hasonló időszakában – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön az MTI-t. tovább »

Budapest, 2015. augusztus 9., vasárnap (MTI) – Az ország településeinek egyharmada 500 lakosúnál kisebb aprófalu volt tavaly január 1-jén, ugyanakkor ezekben a falvakban az ország népességének mindössze 3 százaléka élt – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tájékoztatójából. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában