Nagyvilág

2010.09.07. 13:15

Az utasok megtagadták a beszállást a kényszerleszállást végzett orosz gépre

<p>A Komi Köztársaság egyik kisvárosának repterén kedd reggel kényszerleszállást végrehajtó Tu-154-es gép utasai megtagadták, hogy ugyanazzal a géppel folytassák az utat.</p>

A távol-keleti Jakutföldről Moszkvába tartó utasszállító repülőgép a fedélzetén 72 utassal és 9 fős személyzettel magyar idő szerint röviddel reggel 6 óra előtt hajtott végre kényszerleszállást Izsma városka repülőterén. A gép csak a harmadik próbálkozásra tudott landolni, és túlfutott a leszállópályán. Senkinek sem esett baja, ám az utasok között pánik tört ki, és sokan órákkal később is sokkos állapotban voltak.

Miután kijavították a Tu-154-es műszaki hibáját, a járat folytatta volna az útját, ám a megrettent utasok megtagadták a beszállást. A gépet üzemeltető ALROSZA légitársaság így kénytelen volt egy másik repülőgépet küldeni a helyszínre, amely az esti órákban érkezik meg az utasokért, akikkel jelenleg pszichológusok foglalkoznak – írja az ukrán Korreszpondent.net webújság.

A Jakutia-Moszkva járat azt követően kényszerült vészleszállásra, hogy meghibásodott a gép elektromos rendszere, és a kommunikációs rendszerén kívül az üzemanyag-szivattyi is leálltak. A pilóták ezért a műszerek hiányában kézi irányítással, vizuális rávezetéssel voltak kénytelenek landolni a legközelebbi repülőtéren.

– Palkó István, Ukrajna/Kárpátalja –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!