Időjárás-jelentés – 2016. január 15.

Arnót, 2016. január 15. Egy autó közlekedik a 3-as számú főúton Arnót határában 2016. január 15-én. Erre a napra virradóra intenzív havazás kezdődött az ország észak-keleti területein. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a hó vastagsága az öt-nyolc centimétert is elérte a megye déli részén, az edelényi, putnoki térségben pedig nyolt-tíz centimétert is mértek. Több baleset is történt.
Arnót, 2016. január 15. Egy autó közlekedik a 3-as számú főúton Arnót határában 2016. január 15-én. Erre a napra virradóra intenzív havazás kezdődött az ország észak-keleti területein. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a hó vastagsága az öt-nyolc centimétert is elérte a megye déli részén, az edelényi, putnoki térségben pedig nyolt-tíz centimétert is mértek. Több baleset is történt. - © MTI Fotó: Vajda János
Budapest – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

Ciklonok helyezkednek el Olaszországtól Skandináviáig, sokfelé borult, csapadékos időjárást okozva. A kontinens északkeleti területein havazás, másutt eső a jellemző. A legmagasabb nappali hőmérséklet északkeleten általában -10, a Skandináv-félsziget északi tájain -20 fok alatt marad. Közép-Európában többnyire 2 és 8 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Anticiklon alakult ki Európa délnyugati és délkeleti szélén, napos, eseménytelen, enyhe időt hozva a térségbe. A déli országokban 10 és 16 fok közé melegszik fel napközben a levegő. Szombat estig a Kárpát-medence fölé szárazabb, egyre hidegebb levegő érkezik.

Várható időjárás az ország területén szombat estig

Eleinte borult lesz az ég, de északnyugat felől szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet. Egyre inkább Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére húzódik vissza a csapadék, ott estig még előfordul gyenge havazás. Délkeleten kezdetben eső, havas eső is várható. Szombaton gyengén vagy változóan felhős időre számíthatunk többórás napsütéssel, délkeleten azonban délutántól már erősebben megnövekszik a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb egy-egy hózápor fordulhat elő. Szombaton az északi szelet a Dunántúlon nagy területen kísérik erős széllökések. Éjszaka elsősorban délnyugaton foltokban köd képződik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1, -6 fok között várható, de északkeleten a hóval borított, kevésbé felhős helyeken -10 fok körül valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 0 és +5 fok között alakul.

– MTI –
hirdetés