Sport

2012.12.24. 11:07

Holoda Péter a Hajdúszoboszlói Árpád S.E. úszója Sydneyben áll rajtkőre az év elején

2013 január 15-20 között kerül megrendezésre a VI. Ausztrál Ifjúsági Olimpiai fesztivál, amelyet az Ausztrál Olimpiai Bizottság szervez minden negyedik évben, a nyári olimpiai játékokat követően, hagyományosan a 2000-es ötkarikás játékok színhelyén, Sydney városában, kizárólag olimpiai sportágakban.

2013 január 15-20 között kerül megrendezésre a VI. Ausztrál Ifjúsági Olimpiai fesztivál, amelyet az Ausztrál Olimpiai Bizottság szervez minden negyedik évben, a nyári olimpiai játékokat követően, hagyományosan a 2000-es ötkarikás játékok színhelyén, Sydney városában, kizárólag olimpiai sportágakban.Az AYOF (Ausztralian Xouth Olympic Festival) a jövő olimpikonjainak kínál kiváló versenyzési lehetőséget, biztosítva az olimpiai falut és azokat az ünnepségeket (nyitó-, záró-, éremátadó ünnepségek), amelyek hasonlóan magas

színvonalúak mint a felnőtt olimpiai játékokon. Az olimpiai eszme hirdetésének egyik legfontosabb célcsoportja az ifjúsági 14-18 éves korosztály. Az Ausztrál Antidopping Szövetség „Live Clean Play Clean” címmel előadásokat szervez sportolóknak a tiltott teljesítményfokozók használatának fizikai, szellemi, etikai és szociális hatásairól.

Borkai Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke idén márciusban írta alá azt az ausztrál-magyar együttműködési megállapodást, amelynek köszönhetően Magyarország legjobb fiatal sportolóit meghívták Ausztráliába. Hazánk négy sportágban képviselteti magát: úszás (6 leány és 2 fiú) köztük: Holoda Péter a Hajdúszoboszlói Árpád S.E. versenyzője. Továbbá kajak-kenu (6 leány és 6 fiú), triatlon (1 leány és 1 fiú), súlyemelés (1 leány és 1 fiú).

Összesen 30 nemzet indul az AYOF versenyein jövő januárban, köztük többek között Kína, Japán és az Egyesült Államok legjobbjai. Magyarország mellett Európából Nagy-Britannia, Olaszország, Hollandia és Belgium kapott indulási jogot.

A versenyek zömét azokban a létesítményekben bonyolítják le az Olimpiai Parkban, amelyekben 2000-ben felnőtt ötkarikás viadalokat rendeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!