Időjárás-jelentés – 2017. augusztus 1.

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

Európa északi, északnyugati részén ciklonok és a hozzájuk tartozó hullámzó frontok helyezkednek el. Hatásukra arrafelé többször erősen felhős az ég, elszórtan előfordul zápor, néhol zivatar. Ugyanakkor szárazföldünk középső, déli és délkeleti területe fölött anticiklon helyezkedik el, a leszálló légmozgásoknak köszönhetően a felsorolt tájakon általában kevés a felhő, túlnyomóan napos az idő, csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi, északnyugati tájain többnyire 16 és 27, középen és délen pedig 28 és 37 fok között alakul. A legmelegebb Spanyolország déli részén van, ahol a délutáni órákra 38, 40 fok közé melegszik fel a levegő. Szerda estig a Kárpát-medence fölé, többnyire száraz, egyre melegebb léghullámok érkeznek, tovább erősödik a nappali felmelegedés.

Várható időjárás az ország területén szerda estig

Reggelig túlnyomóan derült, száraz idő lesz. Szerdán sok napsütés várható, csak kevés fátyol-, illetve délután északnyugaton, nyugaton gomolyfelhő lehet, és ott egy-egy zápor előfordulhat. A déli, délkeleti szél megélénkül, kedden a Kisalföldön néhol megerősödik. Szerdán a Kisalföldön és a Nyugat-Dunántúlon az északi, északnyugati, másutt a déli szél élénkül meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 23 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 34 és 38 fok között alakul.

– MTI –
hirdetés