Időjárás-jelentés – 2017. december 31.

Budapest – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Szárazföldünk északi és keleti területeinek időjárását ciklonok és frontjaik alakítják. Hatásukra arrafelé, valamint a frontok mentén erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, Izlandon és északkeleten havazik. Ezzel szemben Dél-, Délnyugat-Európa fölött anticiklon helyezkedik el, területén a ködfoltok feloszlása után változóan felhős az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi, északkeleti tájain többnyire 0 és -10, középen 1 és 7, délnyugaton, nyugaton pedig 9 és 19 fok között alakul, sőt a Pireneusi-félsziget déli részén 20, 21 fokot is mérnek. Hétfő estig a Kárpát-medence fölé eleinte enyhe, kissé szárazabb, majd nedves, hidegebb léghullámok érkeznek. Folytatódik az enyhe idő.

Várható időjárás hétfő estig

Éjszaka az ország nagy részén változóan felhős lesz az ég, az Északi-középhegység és az Észak-Alföld térségében többfelé köd képződik, ott szitálás előfordulhat, másutt csapadék nem valószínű. Hétfőn északnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, csak rövid napos időszakok lehetnek, északkeleten, északon, valamint délnyugaton, nyugaton eső, zápor is kialakulhat. Napközben északkeleten feloszlik a köd, de párás marad a levegő. Reggelig a déli, délnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon néhol meg is erősödik, majd hétfőn a nyugatira, északnyugatira forduló szél lesz helyenként erős.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 7 és 12 fok között alakul, de északkeleten csak 3, 6 fok valószínű.

– MTI –
hirdetés