Időjárás-jelentés – 2017. március 26.

Budapest – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Észak-Európa fölött ciklonok és a hozzájuk tartozó frontok alakítják az időjárást, emiatt arrafelé gyakran erősen felhős az ég, többfelé esik az eső, záporeső, az Ural előterében havazik. Szintén ciklon található a Fekete-tengertől kissé nyugatra, valamint a Pireneusi-félsziget térségében. Az említett területeken is sok a felhő, Portugáliában néhol zápor, a Keleti-Kárpátok tájain elszórtan zápor, a magasabb helyeken hózápor is előfordul. Ugyanakkor a Brit-szigetektől a Balkán-félszigetig többnyire anticiklon alakítja az időjárást, errefelé változóan felhős az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, csapadék csak elvétve fordul elő. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi, északkeleti részén általában 1 és 10, nyugaton 11 és 17 fok között változik. Délen van a legmelegebb, a délutáni órákra itt 19, 25 fok közé melegszik fel a levegő. Hétfő estig a Kárpát-medence időjárását is egyre inkább anticiklon határozza meg.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig

Éjszaka derült lesz az ég, és hétfőn napközben is csak kevés gomolyfelhő zavarja a napsütést. Csapadék nem várható. Éjszakára mérséklődik a légmozgás, majd hétfőn már csak néhol élénkül meg az északi, északnyugati szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -4 fok között valószínű, de a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 13 és 15 fok között alakul.

– MTI –
hirdetés