Időjárás-jelentés – 2017. november 18.

Budapest – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

A Pireneusi-félsziget jelenleg a kontinens legmelegebb vidéke. Anticiklon hatására ott napos az idő, és a délutáni órákra még 19 és 23 fok közé melegszik fel a levegő. A szárazföld legnagyobb részén azonban nyugati, északnyugati áramlás a meghatározó, amellyel hűvös léghullámok haladnak Európa középső és keleti területei fölé. A Skandináv-félsziget északi felén, az Ural előterében már napközben is fagy, hozzávetőleg a Berlin-Bukarest vonaltól keletre pedig 10, a Kárpátoktól északkeletre a legtöbb helyen 5 fok alatt marad a csúcshőmérséklet. Vasárnap estig a Kárpát-medencét is hideg levegő éri el, kissé tovább mérséklődik a felmelegedés.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig

Éjszaka keleten is csökken, majd északnyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet, hajnalban északnyugaton, vasárnap napközben több helyen valószínű eső, zápor, a Dunántúli- és az Északi-középhegységben havas eső, hó is lehet, majd vasárnap délutántól csökken a felhőzet. Az északnyugati, nyugati szél szombaton Észak-Dunántúlon, vasárnap főként az Alföld északi felén erősödik meg. Hajnalban délnyugaton nagyobb területen köd képződhet, amely vasárnap késő délelőttre feloszlik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3 fok között valószínű, délnyugaton és az Északi-középhegység völgyeiben lesz a hidegebb.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 3 és 9 fok között alakul, 5 fok alatti maximum az Északi-középhegység térségében várható.

– MTI –
hirdetés