Időjárás-jelentés – 2017. november 4.

Budapest – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Közép-Európa fölött anticiklon helyezkedik el, területén a ködfoltok feloszlása után általában napos az idő, csapadék sehol sem fordul elő. Ugyanakkor a magasnyomás körül ciklonok és frontjaik alakítják az időjárást. A frontok mentén többnyire erősen felhős az ég, és eső, zápor, északkeleten havazás is előfordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi, északkeleti részén általában 0 és +8, ettől délebbre 10 és 17 fok között változik. A legmelegebb a mediterrán térségben van, ott a kora délutáni órákra 18, 23 fok közé melegszik fel a levegő. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé egyre enyhébb, eleinte száraz, majd változó nedvességtartalmú levegő érkezik.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig

Nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, és éjszaka fátyolfelhős lesz az ég, főként keleten, északkeleten, valamint délnyugaton azonban köd képződik. Vasárnap a köd feloszlása után változóan, a Dunántúlon helyenként erősen felhős lesz az ég, emellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között várható, de északkeleten és az Északi-középhegység völgyeiben hidegebb lesz, ott -2, +1 fok is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 11 és 17 fok között alakul.

– MTI –
hirdetés