Időjárás-jelentés – 2017. október 31.

Budapest – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Európa északi és keleti területein ciklonok és frontjaik alakítják az időjárást. A felsorolt tájakon többnyire erősen felhős az ég, és a frontok mentén többfelé esik az eső, záporeső, az északi, északkeleti vidékeken már több helyen havazik. Ugyanakkor Nyugat-, Délnyugat-Európa fölött anticiklon helyezkedik el. Területén a pára-és ködfoltok feloszlása után sok a napsütés, csak néhol növekszik meg erősebben a gomolyfelhőzet, és csupán délen alakul ki zápor elvétve. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északkeleti felén általában 0 és +10 fok között változik, de a legészakkeletibb tájakon már napközben is fagy. Enyhébb az idő délen, délnyugaton, ahol a kora délutáni órákra többnyire 12 és 23 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Pireneusi-félsziget déli vidékén 24, 28 fokot is mérnek. Szerda estig a Kárpát-medence fölé egyre enyhébb, eleinte szárazabb, majd ismét nedves léghullámok érkeznek.

Várható időjárás az ország területén szerda estig

Éjszaka gyengén felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Főként északkeleten, keleten helyenként köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik. Szerdán a köd feloszlása után az ország nagy részén többnyire napos idő lesz, majd délelőttől északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és szórványosan alakulhat ki eső. Éjszaka többnyire mérsékelt marad a légmozgás, holnap megélénkül a nyugati, délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -4 fok között várható, de az Északi-középhegység völgyeiben és északkeleten néhol hidegebb, a Balaton térségében enyhébb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 8 és 13 fok között alakul.

– MTI –
hirdetés