Időjárás-jelentés – 2018. február 24.

Budapest – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Szárazföldünk nyugati és déli területei fölött ciklonok és a hozzájuk tartozó frontok alakítják az időjárást. Hatásukra Izlandon és a Brit-szigetek északi felén, valamint a Földközi-tenger középső medencéjében többnyire erősen felhős az ég, és a frontok mentén eső, havas eső, néhol havazás is előfordul. Ugyanakkor a Skandináv-félszigettől egészen a Pireneusi-félszigetig és a Kelet-európai-síkság nagy részén anticiklon helyezkedik el. Területén változóan, helyenként erősen felhős az ég, néhol kisebb havazás, hózápor is kialakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északkeleti részén többnyire -4 és -15, Közép- és Nyugat-Európában általában -1 és +7 fok között alakul. A legenyhébb idő továbbra is délen, délnyugaton van, ahol a kora délutáni órákra 8 és 18 fok közé melegszik fel a levegő. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé a fent említett anticiklon peremén északkelet felől váltakozó nedvességtartalmú, több fokkal hidegebb levegő érkezik.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig

Eleinte délnyugaton, és a középső országrészben több lesz a felhő, és ott havazás, hózápor is várható, majd az éjszaka második felében csökken a felhőzet, és megszűnik a csapadék. Vasárnap változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap, legfeljebb néhol lehet gyenge havazás, hózápor. Az északkeleti, északi szél többfelé megerősödik, északkeleten helyenként viharossá fokozódik. Nyugaton gyenge hófúvás előfordulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és -14 fok között várható, de a derült, havas, szélvédett tájakon hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap -2 és -7 fok között alakul.

– MTI –
hirdetés