Időjárás-jelentés – 2018. január 26.

Budapest – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában:

A Skandináv-félsziget fölött ciklon örvénylik. A hozzá tartozó hullámzó frontrendszer mentén a Kelet-európai-síkság északi részétől Lengyel- és Németországon át egészen a Földközi-tenger nyugati medencéjéig erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé fordul elő csapadék; északabbra havazik, délebbre az eső esik. Szintén ciklon okoz felhős, esős időt Ciprus térségében. Délkelet-, Kelet-Európa fölött anticiklon húzódik, területén többnyire erősen felhős, párás, helyenként tartósan ködös az idő, de délebbre a köd feloszlása után kisüt a nap. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés, de helyenként gyenge havazás előfordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi és keleti vidékén fagypont alatt, általában -3 és -13 fok között alakul. Ettől nyugatabbra enyhe az idő, a kora délutáni órákra többnyire 5 és 15 fok közé melegszik fel a levegő. Szombat estig a Kárpát-medence időjárását eleinte a északnyugati ciklon előoldala, majd a nyugat felől benyúló magasnyomás alakítja.

Várható időjárás az ország területén szombat estig:

Éjszaka átmenetileg északon is szakadozik, csökken a felhőzet, majd többfelé köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik, délen kevesebb lesz a felhő, de ködfoltok ott is lehetnek. Szombaton északon többnyire erősen felhős, párás, helyenként tartósan ködös idő lesz, délen, délkeleten szakadozottabb lesz a felhőzet, ott néhány órára kisüthet a nap. Csapadék nem várható, legfeljebb a ködös helyeken alakulhat ki szitálás, ónos szitálás. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +3 és -5 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 3 és 10 fok között alakul.

– MTI –
hirdetés