92 éves volt

2020.05.11. 15:52

Elhunyt Jerry Stiller színész, Ben Stiller apja

A népszerű Seinfeld-sorozatból vagy a Zoolander-filmekből is ismerhettük. Halálhírét fia, a Ben Stiller filmsztár jelentette be hétfőn a Twitteren.

New York, 2020. május 11. 2011. február 11-én New Yorkban készített kép Jerry Stiller amerikai színészrõl, humoristáról (j) és színész fiáról, Benrõl. Stiller 2020. május 11-én, 92 éves korában elhunyt. MTI/AP/Charles Sykes

Forrás: MTI/AP

Fotó: Charles Sykes

A 92 éves színész halála természetes okokból következett be – fűzte hozzá a fia.

Jerry Stiller az ötvenes években kezdte pályafutását feleségével, Anna Mearával együtt. Sokoldalú tehetségét tévésorozatokban és filmekben bizonyította. Játszott Walter Matthauval a Hajsza a föld alatt című (1974) thrillerben, és a Hajlakk című (2007) musicalben is. A humoristaként is közismert színész Married to Laughter címmel megjelent memoárjában vallott 2015-ben elhunyt feleségével közös életútjáról és pályájukról.

Jerry Stiller a második világháború után a Syracuse-i Egyetemen szerzett színészi diplomát, majd New Yorkba költözött. Miután megismerkedett Anna Meaával, 1953-ban már össze is házasodtak, együtt léptek fel az Ed Sullivan Show-ban és országszerte éjszakai bárokban. Számos filmben és tévéprogramban is együtt szerepeltek.

I’m sad to say that my father, Jerry Stiller, passed away from natural causes. He was a great dad and grandfather, and the most dedicated husband to Anne for about 62 years. He will be greatly missed. Love you Dad. pic.twitter.com/KyoNsJIBz5

Házasságából két gyermek született, Amy színésznő lett, Ben Stiller pedig forgatókönyvíró-rendező és filmsztár.

Apa és fia a Shoeshine című, 1997-ben Oscarra jelölt rövidfilmben szerepelt együtt először, később a Zoolanderben és a Zoolander 2-ben is együtt játszottak.

A Seinfeld című tévésorozatban nyújtott alakításáért 1997-ben Emmy-díjra jelölték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!