Járvány

2020.05.07. 15:09

Gloria Estefan az idénymunkások megsegítésére gyűjtött adományt

Az énekesnő virtuális koncerten lépett fel több sztárral együtt.

Singer Gloria Estefan receives the Golden Medal to the Merit in Fine Arts at the Royal Theater on July 23, 2018 in Madrid, Spain. (Photo by Oscar Gonzalez/NurPhoto)

Forrás: NurPhoto/AFP

Fotó: Oscar Gonzalez

Gloria Estefan énekesnő és Andy Garcia színész is megszólalt számos más sztárral együtt azon a jótékony célú virtuális koncerten, amellyel már csaknem egymillió dollárt (325 millió forintot) gyűjtöttek az Egyesült Államokban dolgozó mezőgazdasági vendégmunkások számára, akik nehéz helyzetbe kerültek a koronavírus-járvány miatt.

Az adománygyűjtő koncert társszervezője Eva Longoria, a Született feleségek sztárja volt.

A műsorban latin-amerikai és észak-amerikai hírességek is szerepeltek, köztük Luis Fonsi, a Despacito című 2017-es világsláger Puerto Ricó-i előadója.

„Valódi hősökről van szó. Az alapvető ellátásban dolgoznak, élelmet biztosítanak az embereknek, kockáztatják az egészségüket”

- hangsúlyozta Andy Garcia.

A világhírű salsaénekes, Marc Anthony és Gloria Estefan egy-egy szám videofelvételével készült a koncertre, mások bejelentkezésükkel adakozásra kérték a közönséget. Az adománygyűjtés szerdán reggelre már csaknem egymillió dollárnál járt, de még 25 napig várják a hozzájárulásokat. A szervezők több mint hárommillió dollárt (975 millió forintot) akarnak gyűjteni.

Az amerikai mezőgazdaságban a dolgozók többsége mexikói bevándorló. A járvány miatt elrendelt korlátozások következtében sokan veszítették el munkájukat, mások azért nem tudnak dolgozni, mert a gyerekeik a karantén miatt nem járhatnak iskolába.

Az adományt a mezőgazdasági munkások számára létrehozott járványsegélyalap kapja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!