Időjárás-jelentés – 2018. október 21.

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza – – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:

A Norvég-tenger felett ciklon örvénylik, hidegfrontja felhős, csapadékos időt okoz a Skandináv-félszigeten és a Brit-szigetek északnyugati felén. Kontinensünk nagyobbik részén anticiklon alakítja az időjárást, emiatt általában nyugodt, csapadékmentes az idő. Közép-Európa felett felhősebb az ég, arrafelé egy hidegcsepp hatására szórványosan eső, zápor is előfordul. Európa déli felén többnyire 20 fok körül, vagy afelett alakulnak a csúcshőmérsékletek, 10 fok alatti maximumok nagyobb területen mindössze Skandináviában és a Kelet-európai-síkságon fordulnak elő. Hétfőn a felettünk örvénylő hidegcsepp távolodik térségünktől, az ország nagyobb részén több órára kisüt a nap és kissé erősödik a nappali felmelegedés.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig:

Vasárnap általában erősen felhős lesz az ég, inkább csak rövid napos időszakokra számíthatunk. Éjszaka előbb északkeleten, keleten, majd hétfőn az ország nagyobb részén felszakadozik, csökken a felhőzet és több órára kisüt a nap. Tartósabban felhős körzetek hétfőn reggel a nyugati országrészben, napközben főként délnyugaton lehetnek. Az északi, északkeleti szelet vasárnap a Dunántúlon és az északkeleti megyékben nagy területen kísérik erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 13 és 18 fok között várható.

– MTI –
hirdetés