Időjárás-jelentés – 2018. szeptember 8.

Budapest – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Továbbra is a kontinens nagy részén a szeptember első dekádjának megfelelőnél több fokkal melegebb az idő. Görögországban, Olaszország és a Pireneusi-félsziget déli felén többfelé 30 fok fölé melegszik délutánra a levegő, helyenként délkeleten 35, 36 fokot is mérnek. Felhősebb, változékonyabb idő csupán Európa északnyugati harmadában van, ahol időjárási frontok hatására több helyen az eső is esik. A szárazföld középső, déli és keleti területein azonban jóval eseménytelenebb az idő. Bár elsősorban a Földközi- és a Fekete-tenger térségében zápor, zivatar is előfordul, de a legtöbb helyen napos jellegű az idő. Vasárnap estig a Kárpát-medencében is folytatódik a késő nyárias idő, változó felhőzettel, napsütéssel.

Várható időjárás az ország területére vasárnap estig:

A délutáni óráktól az ország északkeleti harmadán helyenként erősebben megnövekszik a felhőzet, másutt gomolyfelhős, napos idő valószínű. Az Északi-középhegységben, a Nyírségben zápor, egy-egy zivatar is lehet. Éjszaka már nem valószínű csapadék, de északkeleten még felhősebb körzetek is lesznek. Vasárnap a változó mennyiségű és vastagságú felhők mellett mindenütt számíthatunk napsütésre, keleten néhol zápor kialakulhat. Megélénkül, a Nyírségben, szombaton helyenként a Nyugat-Dunántúlon is, megerősödik az északi, északnyugati szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 16 fok között alakul, a magasabb értékek a nagyvárosokban, vízpartokon lehetnek.
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 23 és 27 fok között várható.

– MTI –
hirdetés