Időkapu: előző életünk titkai

Könyvbemutatót tartottak az Életmód Házban
Könyvbemutatót tartottak az Életmód Házban
Nyíregyháza – Nemrégiben megjelent „első gyermekét”, az Időkapu című könyvét mutatta be a napokban Kövesi Péter ezoterikus író Nyíregyházán, a Népkert utca 5. szám alatti Életmód Házban.  video

A Napfény Életmód és Közművelődési Egyesület vendégelőadója a reinkarnációról és a korregresszió titkairól beszélt hallgatóságának.

Feltáratlan rejtélyek

A több mint kétszáz oldalas munka nem sci-fi, szó sincs rejtélyes átjáróról a múltba vagy a jövőbe, ahogy ez a fantáziatörténetekben lenni szokott. Az Időkapu voltaképpen saját tudatunk, illetve tudatalattink, amely őriz minden információt, emléket előző életünkről vagy jelen létünk homályba veszett, rég elfeledett történéseiről.

Az Időkapu azok számára is érdekes lehet, akik nem hisznek a reinkarnációban. A kétkedők szkepticizmusa érthető, hiszen senki sincs, aki fel tudná mutatni az előző életéből hozott személyi igazolványát. Az emberiség jelentős része ugyanakkor mégis hisz a lélek ujjászületésében. Sokaknak vannak spontán visszaemlékezései, én azokat a módszereket mutatom meg, melyekkel mindezek felidézhetők, újra átélhetők – taglalta az író.

Gondolkodom…, tehát voltam?

Kövesi Péter hangsúlyozta: a lelki gyakorlat azoknál is működik, akik nem hisznek benne, egy ateista, materialista és egy hithű katolikus egyaránt képes kutatni előző életének emlékképei között! Ez persze nem játék, célja a problémák orvoslása, a lélek gyógyítása.

– A korregresszió segít az ezéletbeli és múltból hozott zavarok, traumák feltérképezésében, megoldásában, és sokféle lelki, esetenként testi probléma megszüntetésére ad használható módszereket. A problémákat  megváltozott tudatállapotban dolgozzuk fel és oldjuk meg. Olyan testi és lelki betegségekre kaphatunk magyarázatot a régebbi életek feltárása vagy a jelen életünk korábbi szakaszaiba való visszatéréssel, újraátéléssel, s a tények analizálásával, mint a depresszió, a fóbiák, a pánikbetegségek, a viselkedési- és magatartászavarok, valamint a függőségek. Érdekes gondolati alternatívákat tárok az olvasók elé, hogy melyik úton indulnak el, az csak rajtuk múlik – summázta a spirituális gyógyító, mestertanár.

Neve: Kövesi Péter

Született: Debrecen, 1952

Foglalkozása: tradicionális reikimester, spirituális gyógyító és mestertanár, ezoterikus tanító és szakíró

Munkássága: tanfolyami jegyzetek, számtalan cikk ezoterikus és természetgyógyászati szaklapokban, könyvfordítások, előkészületben két gyermekeknek szóló kiadvány

Fogalmi útmutató

Reinkarnáció

A reinkarnáció az ismétlődő születés és halál folyamata, amely során a lélek életről életre, egyik testből a másikba vándorol, egyszer emberi, másszor pedig állati vagy növényi létformát elfogadva. A nyugati világban rengeteg tévedés és félremagyarázás kering a sors és az újjászületés törvényszerűségei körül.

Korregresszió

Azt a módszert értjük alatta, amikor megváltozott tudatállapotban (transzállapotban, mély, relaxált állapotban) az ember érzékszervileg átéli jelen élete korábbi emlékeit. Számos olyan problémát cipelünk magunkkal, melyek gyökere, megoldókulcsa a mostani életünkben elszenvedett traumákban, tudatosan aligha felidézhető kisgyermekkori eseményekben keresendő.

– Palicz István –
hirdetés